Očekuje se saobraćajni kolaps

U Njemačkoj otkazani letovi od petka do subote

  • Извор: Кликс
  • 16.02.2023. 03:10

Aerodrom Minhen objavio je danas da otkazuje sve letove zbog štrajka njihovog osoblja u petak, na dan početka Minhenske bezbjednosne konferencije.

"Zbog štrajka sve redovne putničke linije otkazuju se od petka u 00:00 sati do nedjelje u 01:00 sat iza ponoći", navodi u saopštenju operator aerodroma, dodajući da se otkazuje više od 700 letova u dolasku i u odlasku.

Očekuje se da će to proizvesti veliki saobraćajni haos širom zemlje, jer će se mnogi putnici okrenuti alternativnim prevoznim sredstvima.

Radnicima minhenskog aerodroma pridružiće se njihove kolege iz aerodroma u Bremenu, Dortmundu, Hamburgu, Hanoveru i Štutgartu.

Predviđeni su samo neki "posebni" letovi, poput humanitarnih, medicinskih i tehničkih, te letovi kojima putuju učesnici Minhenske konferencije o bezbjednosti.

Ovaj diplomatski skup traje od petka do nedjelje, a na njemu učestvuju mnogobrojni međunarodni zvaničnici. Radnike sedam njemačkih aerodroma na štrajk je pozvao sindikat, dok traju teški pregovori oko plata.

Štrajk se dešava dok traje spor sindikata sa saveznom vladom i s opštinama uoči novog kruga pregovora o dvanaestomjesečnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u javnom sektoru 22. i 23. februara.

Sindikat Verdi i Njemačko udurženje državnih službenika (dbb) zahtijevaju povećanje plata za 10,5 odsto ili za minimalno 500 evra za oko 2,5 miliona zaposlenih u javnom sektoru.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм