Suzana Gašić

U Srpskoj izdato više od 3.800 vaučera

  • 25.07.2020. 10:10

U Republici Srpskoj je, prema posljednjim podacima, izdato više od 3.800 turističkih vaučera, izjavila je ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Gašićeva je navela da je predviđeno finansiranje 50.000 vaučera i da resorno ministarstvo svakodnevno dobija oko 100 novih zahtjeva.

Ona očekuje da će broj zahtjeva za turističke vaučere da raste, posebno po stabilizaciji epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

"Sve veći broj ugostiteljskih objekata koji se svakodnevno prijavljuju za učešće u projektu nam govori da su i oni prepoznali interesovanje građana za putovanja unutar zemlje, uz mogućnost subvencije u vidu vaučera", rekla je Gašićeva za "EuroBlic".

Govoreći o turizmu u Republici Srpskoj u ovoj godini, Gašićeva je istakla da je pandemija virusa korona zamrzla sektor turizma ne samo u Republici Srpskoj već svuda u svijetu.

"Na snazi su i dalje posebne mjere i uslovi kada su dolasci stranih državljana u pitanju i jedini ili bar većinski prihod koji možemo očekivati u ovoj oblasti dolazi od domaćih turista", pojasnila je Gašićeva.

Ona je istakla i kako su svjesni da samo ukidanje vanredne situacije i normalizacija uslova poslovanja neće automatski ukloniti sve probleme, ali je uvjerena da spasa ima i da će mjere koje je donijela Vlada Republike Srpske pomoći opstanku turizma.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.