Bankarska grupa

UBS nudi milijardu dolara za kupovinu švajcarske banke Kredi Svis

 • Izvor: Srna
 • 19.03.2023. 13:20

Bankarska grupa UBS ponudila je milijardu dolara za kupovinu banke Kredi Svis, a švajcarske vlasti planiraju da promijene zakone da bi se zaobišlo glasanje akcionara o transakciji, izvijestio je danas "Fajnenšel tajms".

Predloženi ugovor o prodaji svih akcija između dvije najveće švajcarske banke trebalo bi da bude potpisan u nedjelju uveče, navodi se u izveštaju.

"Fajnenšel tajms" dodaje da cijena iz ugovora predstavlja samo dio vrijednosti banke prema stanju njenih akcija u petak, kada je završeno trgovanje akcijama za ovu sedmicu.

Udruženje zaposlenih u švajcarskim bankama pozvalo je na hitno osnivanje radne grupe koja će se baviti rizikom za radna mjesta u Kredi Svisu.

"Ulog je ogroman za oko 17.000 zaposlenih u Kredi Svisu u Švajcarskoj, a time i za našu nacionalnu ekonomiju", saopštilo je udruženje.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.