Sastanak

Učiniti sve moguće da bi se podržao sektor proizvodnje mlijeka

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2022. 15:11

Potrebno je učiniti sve što je moguće da bi se podržao sektor proizvodnje mlijeka u Republici Srpskoj kako bi se obezbijedio kontinuitet u snabdijevanju našeg tržišta domaćim mlijekom.

Rečeno je ovo na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisa Pašalića i ministara trgovine i turizma Republike Srpske Suzane Gašić sa predstavnicima udruženja proizvođača mlijeka, predstavnicima „Mlijekoprodukta“ iz Кozarske Dubice i predstavnicima Udruženja trgovine Privredne komore Republike Srpske, koji je održan danas u Banjaluci.

Tema sastanka je bila aktuelna situacija u sektoru mljekarstva u Republici Srpskoj u vezi sa otkupnom cijenom mlijeka i problemima u mljekarskom sektoru.

“Dogovoreno je da svako sa svoje strane učini sve što je moguće da bi se podržao sektor proizvodnje mlijeka kako bi se obezbijedio kontinuitet u snabdijevanju našeg tržišta domaćim mlijekom”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nakon sastanka.

Iz ovog Ministarstva podsjeaćju da duži niz godina prioritetno podržavaju ovaj sektor u okviru raspoloživih sredstava sa podsticajima koji se odnose na premiju od 0,25 КM po litru mlijeka standardnog kvaliteta, a ukupni iznos isplaćen u  toku prošle godine za ovu mjeru je oko 30 miliona КM.


Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.