Министарство трговине

Већ пет мјесеци стабилизована цијена горива у Српској

  • Извор: СРНА
  • 11.01.2024. 16:21

У Републици Српској у протеклих пет мјесеци је стабилизована цијена горива, речено је Срни у Министарству трговине и туризма Српске.

Из Министарства су истакли да је у односу на новембар прошле године, у децембру дошло до пада цијена нафтних деривата у распону од пет одсто до седам одсто, односно од 11 до 19 фенинга по литри.

"Просјечна цијена БМБ 95 је нижа 6,91 одсто, односно за 19 фенинга и у децембру 2023. године је износила 2,56 КМ. С друге стране, просјечна цијена ЕД 5 је нижа за 6,29 одсто, односно за 18 фенинга“, појаснили су у ресорном министарству.

Ухапшене три особе због могуће терористичке завјере

Ухапшене три особе због могуће терористичке завјере

Они су нагласили да је стабилизација цијена настављена и у јануару ове године, као и да нису евидентирана повећања у односу на претходно наведени период.

Свако даље кретање цијена течних нафтних деривата зависиће, како кажу, од кретања цијена нафте на свјетском тржишту, те других параметара који утичу на коначно формирање малопродајних цијена нафтних деривата на пумпама.

Безос за 13 минута заради више него просјечна особа за цијели живот

Безос за 13 минута заради више него просјечна особа за цијели живот

У Републици Српској у децембру забиљежен је пад цијена нафтних деривата, изјавио је Срни предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике Српске Ђорђе Савић и додао да се цијена дизела и у протеклих седам дана креће у просјеку од 2,61 КМ по литру.

Он је рекао да су у Семберији забиљежене и ниже цијене горива у односу на остала подручја у Српској.

И у ФБиХ просјечна малопродајна цијена дизела "БАС ЕН 590" у децембру прошле године износила је 2,63 КМ по литру и нижа је за 4,01 одсто у односу на претходни мјесец.

Просјечна цијена овог деривата у децембру прошле године нижа је за 11,15 одсто у односу на исти мјесец 2022.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм