Министар финансија

Видовић: Нова фискализација до маја 2024.

  • Извор: СРНА
  • 12.12.2023. 17:25

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је у Народној скупштини да ће у фебруару почети тестна фаза када је ријеч о новој фискализацији, те да се у мају очекује да тај систем, који ће донијети додатне приходе Републици, буде потпуно примијењен у пракси.

"Иначе, сви привредни субјекти добиће нове фискалне касе на терет буџета. Извршићемо њихову набавку почетком наредне године", рекла је Видовићева одговарајући на посланичка питања током "Актуелног часа".

Она је рекла да је Влада цијело вријеме, упркос изазовима у свијету, на које није могла утицати, активно радила на ублажавању велике инфлације у Српској.

Видовићева је рекла да је на том плану опредијељење Владе у наредној години да помаже становништву, те прави пословни амбијент за што успјешнији рад привреде.

Вишковић: Предложено седам структурних економских реформи

Вишковић: Предложено седам структурних економских реформи

Она је рекла да ће Влада и ресорно министарство, и уз помоћ савремених технологија, радити на контроли пословања јавних предузећа у Српској, како би се унаприједило њихово пословање и смањила дуговања.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић каже да сви борци од прве до седме категорије имају право на мјесечни борачки додатак.

"Прве исплате биле су у октобру, а посљедња у новембру када је исплаћен мјесечни борачки додатак за 146.000 бораца. До Нове године се исплаћује по 2,2 КМ за мјесец учешћа у зони борбених дејстава, а од 1. јануара биће по три КМ", рекао је Егић.

Он је додао да је у договору са борачким организацијама доста урађено и на повећању личних и војних инвалиднина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.