Коментар привредника

Видовић: Подржавам повећање минималца, у супротном ће нам у Српској радити Непалци

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 18:36

Синиша Видовић, угледни привредник из Бањалуке, коментарисао је противљење Уније удружења послодаваца захтјеву предсједника Републике Српске Милорада Додика да се минимална плата до Нове године повећа са 700 KМ на 1050 KМ.

Видовић наглашава да је позван ово питање коментарисати јер су он и његова  породица привредници већ 40 година.

"Зашто Унија удружења послодаваца не подржава повећање минималца а увозе радну снагу из Непала док наш народ одлази," пита Видовић.

"Ово је основни проблем наше привреде. Недовољно плаћени радници посебно у приватном сектору. Ја имам раднике који су радили код мене, отишли у иностранство, вратили се и опет раде код мене. То само показује да је плата и однос према радницима битан и наш народ неће нигђе ићи. Зато управо томе посвећујем највећу пажњу у свом пословању," наглашава Видовић.

Он додаје да око 150 породица живи од послова које води.

Подсјећамо, данас је на  састанаку Уније удружења послодаваца  и премијера Радована Вишковића Унија предложила да наканде за топли оброк, превоз и минули рад буду саставни дио минималне плате, те да минималац за идућу годину буде 750 KМ, саопштено је.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.