ATV

Коментар привредника

Видовић: Подржавам повећање минималца, у супротном ће нам у Српској радити Непалци

 • Извор: АТВ
 • 15.11.2023. 18:36

Синиша Видовић, угледни привредник из Бањалуке, коментарисао је противљење Уније удружења послодаваца захтјеву предсједника Републике Српске Милорада Додика да се минимална плата до Нове године повећа са 700 KМ на 1050 KМ.

Видовић наглашава да је позван ово питање коментарисати јер су он и његова  породица привредници већ 40 година.

"Зашто Унија удружења послодаваца не подржава повећање минималца а увозе радну снагу из Непала док наш народ одлази," пита Видовић.

"Ово је основни проблем наше привреде. Недовољно плаћени радници посебно у приватном сектору. Ја имам раднике који су радили код мене, отишли у иностранство, вратили се и опет раде код мене. То само показује да је плата и однос према радницима битан и наш народ неће нигђе ићи. Зато управо томе посвећујем највећу пажњу у свом пословању," наглашава Видовић.

Он додаје да око 150 породица живи од послова које води.

Подсјећамо, данас је на  састанаку Уније удружења послодаваца  и премијера Радована Вишковића Унија предложила да наканде за топли оброк, превоз и минули рад буду саставни дио минималне плате, те да минималац за идућу годину буде 750 KМ, саопштено је.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р) (12+)

  Авионџије

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.