Министар финансија

Видовић: Влада ће одредити минималну плату ако се синдикати и послодавци не договоре

  • Извор: Агенције
  • 13.12.2023. 15:30

Задатак послодаваца и синдиката је да се договоре о износу минималне плате у Републици Српској а Влада ће сачекати до краја мјесеца да се они покушају договорити, рекла је Зора Видовић, министар финансија Републике Српске.

Како је појаснила на сједници Народне скупштине Републике Српске, Влада намјерава интервенисати само ако се послодавци и синдикати не успију договорити.

“Ми ћемо чекати до посљедњег дана у децембру, надамо се да ће се они успјети договорити”, рекла је Видовићева.

Посланик Социјалистичке партије Срђан Тодоровић рекао је у парламенту Републике Српске да је предложени буџет за наредну годину избалансиран, односно довољно и социјални и развојни.

Он је рекао да су повећана социјална давања, укључујући пензије и борачка давања, што је значајно за смањење очекиваних инфлаторних притисака.

"То је урађено како би био ублажен инфлаторни притисак на поменуте категорије становништва", рекао је Тодоровић током посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу буџета Републике Српске за 2024. годину, који се разматра по хитном поступку и чији укупни оквир износи 5,735 милијарди КМ.

Он је навео да је битно обезбиједити стабилност буџета и што рационалније га трошити с обзиром на нестабилна кретања у окружењу.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм