Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић: Исплата накнаде пољопривредницима од понедјељка

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2023. 20:08

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас да ће накнада пољопривредним произвођачима који су претрпјели штету бити исплаћена од понедјељка, 6. новембра када ће засједати и фонд солидарности.

Вишковић је рекао да је сједницу фонда солидарности, коју је била заказана за ујутро, морао да одгоди за понедјељак, 6. новембра, јер у суду није завршен процес регистрације ового фонда.

"До сада су исплате ишле преко Компензационог фонда, који је био формиран због пандемије вируса короне, али смо по препорукама ревизије ушли у формирање фонда солидарности", рекао је Вишковић новинарима.

Он је навео да је фонд солидарности сада правно лице и мора да буде регистрован, има свој жиро-рачун и печат.

Вишковић: Не може се лажним људима кројити судбина Срба у БИХ

Вишковић: Не може се лажним људима кројити судбина Срба у БИХ

"Имамо средства. Нисам хтио због викенда да правим процедуралну грешку. Извињавам се свим нашим пољопривредним произвођачима који ће добити своју накнаду већ од понедјељка", рекао је Вишковић.

Фонд солидарности Републике Српске преузеће права и обавезе Фонда солидарности за обнову Српске и Компензационог фонда и омогућиће пружање помоћи на начелима солидарности усљед елементарних непогода, природних, техничко-технолошких и еколошких катастрофа, заразне болести људи и животиња, озбиљних поремећаја на тржишту и свих других непредвиђених догађаја.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.