Саопштење

Вишковић са Мишићевом, Тривићем и Ћорићем: Сви да дају допринос да се дође до рјешења

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 14:18

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са предсједницима Савеза синдиката, Уније послодаваца и Привредне коморе Републике Српске, Ранком Мишић, Сашом Тривићем и Пером Ћорићем.

Предсједник Владе нагласио је да је од велике важности да се у предстојећем, преговарачком процесу утврди текст општег колективног уговора, како би се договорена рјешења могла имплементирати у документе економске политике и буџета за 2024. годину.

Током састанка, предсједник Владе позвао је све актере социјалног дијалога да предложе своје чланове у радну групу за израду општег колективног уговора, на чијем ће челу, у име Владе, бити Данијел Егић, министар рада и борачко инвалидске заштите.

Ковачевић: Опозицији циљ уклонити Додика што су странци и потврдили

Ковачевић: Опозицији циљ уклонити Додика што су странци и потврдили

Премијер Вишковић, апеловао је на све учеснике дијалога да дају свој допринос да се дође до прихватљивог и одрживог рјешења које би могло да се имплементира у пракси и побољша свеукупни пословни амбијент у Републици Српској.

Сви учесници састанка изразили су спремност да, преко делегираних представника, учествују у раду радне групе која би требала да предложи рјешење у најбољем интересу Републике Српске, као и запослених и послодаваца.

У раду данашњег састанка, учествовали су и министар рада и борачко инвалидске заштите Данијел Егић, као и представници Инспектората, Пореске управе и Министарства финансија Републике Српске.

Тужилаштво БиХ затворило предмет

Тужилаштво БиХ затворило предмет "Икона": Умјетничко дјело није украдено


Пратите нас и путем Вибера