Денис Шулић

Влада Српске ускоро одлучује о одређивању маржи

  • Извор: СРНА
  • 28.03.2024. 12:11

Министарство трговине и туризма Републике Српске је у завршној фази припреме измјена уредбе о одређивању марже у промету производа у Републици Српској која ће се ускоро наћи и на сједници Владе Српске, изјавио је Срни ресорни министар Денис Шулић.

"Влада Републике Српске припрема рјешење које ће бити универзално за цјелокупно тржиште Српске, односно рјешење које ће важити за све трговце и трговачке центре", нагласио је Шулић.

Он је појаснио да то рјешење неће бити, као, на примјер, у Црној Гори, гдје се одлука о ограничавању маржи примјењује само на трговце који обављају дјелатност трговине на мало чији продајни објекти прелазе површину од 600 метара квадратних.

Шулић је подсјетио да се посљедњих дана у јавности често истиче да је Црна Гора ограничила маржу на 500 производа, те напоменуо да је то драстично већи број од броја производа које третира Уредба у Републици Српској.


Цвијановић: Поједини страни представници дрско и безобразно руше Дејтон

Цвијановић: Поједини страни представници дрско и безобразно руше Дејтон

"Зарад јавности, морам рећи да је Црна Гора одлуком ограничила маржу на 43 производа, који се због обухваћених различитих грамажа производа, произвођача и других техничких ствари у јавности представљају као троцифрена бројка артикала", навео је Шулић.

Шулић је нагласио да Министарство трговине и туризма и Влада Српске континуирано спроводе активности у борби против раста цијена и заштите животног стандарда становништва, трудећи се при том да не буду угрожени привредна дјелатност и радна мјеста.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.