Саопштење

"Воде Српске": На подручју Модриче уложено 3,4 КМ у заштиту од поплава

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 16:08

Јавна установа "Воде Српске" саопштила је да је на подручју Модриче до сада уложено 3.458.838 КМ са ПДВ-ом у заштиту од поплава, те да ће бити настављена реализација ових мјера.

У саопштењу је наведено да је у току реализација уговора о санацији ријеке Босне у насељу Добор вриједног 8.335.675 КМ без ПДВ-а, након чега ће бити знатно смањен ризик од поплава у овом модричком насељу.

Из "Вода Српске" наводе да је ријеч о мјерама које се реализују посредством Фонда солидарности Републике Српске: привремена санација отвора у насипу дужине 850 метара који штити насеље Добор од великих вода ријеке Босне, вриједности 417.244 КМ са ПДВ-ом, те израда главног пројекта насипа за заштиту насеља Добор од великих вода ријеке Босне и дио регулације корита Босне вриједности 115.830 са ПДВ-ом.

Посредством Фонда солидарности Републике Српске реализовани су и: санација малог насипа у насељу Добор на оштећеним мјестима вриједна 58.815 КМ са ПДВ-ом, додатна санација малог насипа у насељу Добор на оштећеним мјестима у вриједности од 6.795 КМ са ПДВ-ом, изградња пумпне станице и 800 метара кишне канализационе мреже на подручју насеља Српска Варош вриједна 245.075 КМ са ПДВ-ом, те поправка и повећање висине круне малог насипа у насељу Добор, као и чишћење западног латералног канала, вриједности 396.223 КМ са ПДВ-ом.

У саопштењу се наводи да пројекат "Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској", који се финансира из кредита Европске инвестиционе банке, обухвата санацију канала Добриња, те остале инвестиције - заштиту од поплава проширењем канала Добриња, изградњу ободног канала у Модричи, поправку насипа на западном ободном каналу, те санацију клизишта у општини Модрича, укупне вриједности 2.218.853 КМ са ПДВ-ом.

Из "Вода Српске" наводе да се најзначајније мјере које су до сада реализоване на подручју Модриче односе на санацију насипа и канала с циљем заштите насеља од поплава.

"Између осталог, реализовано је више мјера санације насипа који штите насеље Добор од великих вода ријеке Босне. Реализоване су и мјере изградње ободног канала у Модричи, санације канала Добриња, поправке на насипима канала, изградње пумпне станице и канализационе мреже у насељу Српска Варош и још неке", додаје се у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм