V.d. direktora IRB-a

Vrhovac: Investitorima ćemo predstaviti Republiku Srpsku na investicionom forumu

  • Извор: АТВ
  • 27.06.2023. 20:12

U Banjaluci bi se trebao održati Investicioni forum namijenjen investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku.

Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRB-a Republike Srpske, rekao je gostujući u Temi dana ATV-a da se Investicioni forum sam nemetnuo kao događaj koji je neophodno organizovati.

„Da sve kontakte koje smo stvorili, sve investitore koje smo obišli dovedemo u našu Banjaluku, da im na licu mjesta pokažemo šta je Republika Srpska i predstavimo je“, rekao je Vrhovac.

Taj forum je događaj koji je kreiran da bi u Banjaluci predstavili sve mogućnosti Republike Srpske, naveo je on.

On kaže da će na ovom forumu IRB predstaviti investitorima mogućnost direktnog ulaganja, te da će Vlada Republike Srpske predstaviti svoju poresku politiku koja je jedan od najvećih faktora zašto se investitori odlučuju ulagati ovdje. Osim toga, na forumu će učesvovati i opštine i gradovi iz Srpske koji će predstaviti svoje potencijale.

„Dva su nam cilja, da predstavimo Republiku Srpsku kroz projekte i da pokažemo našu Republiku Srpsku i naše gostoprimstvo investitorima. Polovinom jula imamo značajnu posjetu jedne grupe investitora koji su već donijeli odluku da ulažu u Republiku Srpsku i njih samo interesuje jesu li dobro došli. Dogovorili smo sastanak sa predsjednikom Republike“, rekao je Vrhovac i dodao da se radi o turističkom potencijalu.

Gostovanje Dražena Vrhovca u Temi dana ATV-a možete pogledati u video prilogu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.