Predsjednik Srbije

Vučić najavio puštanje ruskog gasa do 30. decembra

  • 15.12.2020. 18:35

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će srpski dio gasovoda "Turski tok" biti otvoren do 30. decembra.

Na pitanje o zahtjevima Srbiji za gasnu diverzifikaciju, Vučić je rekao da će se Srbija ponašati domaćinski i u skladu sa svojim interesima.

"Kad god smo pitali gdje je taj jeftiniji gas od ruskog, nismo uspjeli da dobijemo odgovor. Da li neko traži od Srbije da kupuje skuplji gas zarad nečijih političkih interesa", upitao je Vučić.

"Mi smo gradili svoj gasovod, nemamo nikakav problem sa ruskim gasom. Da odustanemo od kupovine ruskog gasa i kažemo narodu sad ćete da platiti reket pa da imamo skuplji gas, niti sam budala niti sam spreman na to. Mi gradimo svoj gasovod, neće valjda neko da nam zabrani da trpamo cijevi u našu zemlju. A da plaćam reket bilo kome u svijetu neću dok sam živ. Da dozvolim ponižavanje zemlje da kupuje duplo skuplji gas ne pada mi na pamet. Do kraja godine ćemo da otvorimo naš gasovod", rekao je Vučić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?