Предсједник Управе

Вујић: Пререгистрација у току - ''Invictus'' мијења ''Prointer''

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 10:51
  • 16:00

Предсједник Управе Infinity International Group Бојан Вујић рекао је данас на конференцији за медије да, по новом моделу функционисања, Infinity групација више неће постојати и у наредном периоду кроз пререгистрације ће фирме нестати.

"Важно је да кажем да компанија која ће бити регистрована а која ће бити задужена за ИТ дио нашег пословања је 'Invictus technology' група и њена примарна дјелатност ће бити информационе технологије. 'Invictus' ће да чине сви људи који у већ у управљачким структурама компанија. Сви људи који су дали допринос развоју ИТ бизниса унутар наше групације наставиће да дјелују као власници и као чланови Управе нове компаније“, рекао је Вујић.

Како је додао, Калдера је такође ушла у процес пререгистрације по сличном моделу као 'Invictus'.

"Запослени су преузели активности за регистрацију нове фирме. Она ће да функционише потпуно независно, бавиће се оним чиме се и бавила а то су пројекти везани за енергетику“, рекао је Вујић.

Вујић је додао да је Уна већ промијенила власничку структуру у Србији.

"Они више нису дио Инфинити групе. Као и у осталим компанијама власништво су преузели људи који су водили Уну“, додао је.

Вујић каже да за остале компаније у оквиру групације још увијек траже рјешење.

"Требаће нам још мало времена да донесемо коначне одлуке“, рекао је он.

Алтернативна телевизија биће такође пререгистрована по истом принципу.

"Запослени су наш главни мотив"

Предсједник Управе Infinity International Group Бојан Вујић рекао је данас на конференцији за медије да су главни мотив за све што раде запослени у компанијама у оквиру групације.

"Наши запослени су највећа вриједност наше компаније. Захваљујем се свим нашим радницима“, рекао је Вујић.

Вујић је захвалио свим радницима на подршци коју, каже, свакодневно добијају.

"Ми ћемо учини све да наставимо са пословањем и да будемо још успјешнији“, рекао је Вујић.

Компанија заустављена у периоду инвестиција

Како каже, у спас групације ушло се са великим оптерећењима, у смислу кредита и расхода, будући да је компанија заустављена у периоду инвестиција.

"То нам отежава околности под којима послујемо али смо направили договор да се сви кредити врате да се пословање настави, да наши клијенти не буду угрожени да све што смо договорили остане на снази, а у складу са оним што нам закон омогућава“, додао је Вујић.

Предсједник Управе каже да се групација није и неће помирити са санкцијама. 

"Америчка администрација је нама увела санкције без објашњења, без обзира што послујемо у складу са законом. Ми то не прихватамо, не предајемо се, него тражимо начин на који ћемо да наставимо пословање“, рекао је он.

Вујић је додао да све америчке компаније раскидају уговоре, а банке гасе рачуне фирмама. 

"Све то смо очекивали, нема изненађења“, додао је он.

Пратите нас и путем Вибера