Састанак са министром Ђокићем

"Зарубежњефт" заинтересован да настави инвестирање у Српској

  • Извор: АТВ
  • 22.04.2024. 15:00

Руска компанија „Зарубежњефт“ заинтересована је да настави инвестирање у Републици Српској, посебно када је ријеч о гасификацији, речено је на састанку министра енергетике и рударства Републике Српске Петра Ђокића са замјеником генералног директора компаније „Зарубежњефт“ Игором Шћелкуновим.

На састанку је разговарано о пословању компаније „Зарубежњефт“ у Републици Српској, могућностима даљег инвестирања, те је изражен интерес за унапређење сарадње.

Шћелкунов је истакао да је ова руска компанија заинтересована да настави инвестирање у Републици Српској, посебно када је ријеч о гасификацији, ширењу продајне мреже и улагању у различите мање и веће пројекте у области обновљивих извора енергије, нарочито соларне енергије. Своју пословну активност ће заснивати у складу са условима и кретањима на тржишту, а томе ће бити прилагођене и даље инвестиционе активности.

Исплаћено више од 3 милиона КМ премије за млијеко

Исплаћено више од 3 милиона КМ премије за млијеко

Ђокић је рекао да пословање „Зарубежњефт“-а значајно доприноси развоју Републике Српске у области енергетике и да ће институције Српске пружити сву расположиву подршку развојним пројектима ове компаније, саопштено је из Министарства након састанка.

Руска компанија „Зарубежњефт“ од 2007. године успјешно послује у Републици Српској, када је приватизовала предузећа нафтне индустрије Републике Српске. Она сада послују под заштитиним знаком НЕСТРО, у чијем саставу су компаније „Оптима група“ Бања Лука, „Рафинерија нафте“ Брод, „Рафинерија уља“ Модрича и „Нестро петрол“ Бањалука.

Руски инвеститор је, захваљујући ефикасном и профитабилном раду пословних објеката у оквиру групације, у буџет и ванбуџетске фондове БиХ од почетка реализације пројекта уплатио око 6 милијарди марака. У предузећима у оквиру групације запослено је преко хиљаду радника.

Пратите нас и путем Вибера