Prevent Leather

Zatvara se bh. firma - otkaz za 150 radnika

  • Извор: Агенције
  • 30.08.2023. 13:46

Bh. kompanija Prevent Leather juče ujutro otpustio je oko 150 radnika, a najavljeno je i gašenje firme sa 1. septembrom.

Nakon najave o zatvaranju proizvodnog pogona Prevent Leathera zbog posljedica globalne krize, inflacije i promijenjenih uslova na tržištu, menadžment ove kompanije odlučio se obratiti javnosti te pojasniti svoju odluku.

"Jedan od ključnih razloga za gašenje Prevent Leathera jeste kontinuirano smanjenje  narudžbi iz godine u godinu u periodu poslije Kovida. Inflacija i globalne krize su dodatno otežali poslovanje i stabilnost proizvodnog pogona. Stručnjaci kompanije izradili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju, stoga je menadžment naše kompanije donio odluku o gašenju svog proizvodnog pogona, specijalizovanog za proizvodnju kožnih proizvoda", naveli su iz Prevent Leathera za "Akta.ba".


Još jedan udar na novčanike građana FBiH

Još jedan udar na novčanike građana FBiH

Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem da se kompanija prilagodi promijenjenim uslovima tržišta te da se osigura održivost poslovanja u budućnosti.

Ostale članice Prevent grupacije neće osjetiti posljedicu zatvaranja Prevent Leathera, te će nastaviti sa kontinuiranim radom insistirajući na kvalitetu svojih proizvoda i posvećenosti prema partnerima i kupcima.

U okviru procesa gašenja proizvodnje Prevent Leathera, trenutni radnici će biti zbrinuti u skladu sa važećim zakonima i regulativama.

Kompanija će osigurati otpremnine i podršku za traženje novih zaposlenja kako bi se olakšao prijelaz za zaposlenike koji će biti pogođeni ovom promjenom.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)