Марко Михајловић

Званичници „Електро-Бијељине“ на СЕТ-у: Упознавање са савременим трендовима у енергетици

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2024. 14:13

У Требињу се од 20. до 22 .марта ове године, одржава Самит енергетике, а и овогодишњи, пети по реду реномирани скуп, свечано је отворио Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

На Самиту енергетике у Требињу, учествује и Управа ЗЕДП „Електро-Бијељина“, на челу са директором Марком Михајловићем, чиме ово предузеће даје пуну подршку овогодишњем скупу који се одржава под називом „Енергетска повезаност западног Балкана“. 

Према ријечима директора „Електро-Бијељине“, тродневни самит у Требињу је из године у годину све бољи и увијек је на највишем нивоу у региону.

„Самит енергетике је поново доказао да је ово најеминентнији скуп стручњака из области електроенергетског сектора у овом дијелу Европе, а само присуство  значајних инвеститора, како домаћих, тако и из европских држава и Кине, говори да су и они препознали значај и улогу СЕТ-а и Електропривреде Републике Српске. Поносан сам што је и „Електро-Бијељина“ дио овог грандиозног скупа и ми ћемо искористити ову прилику да се боље упознамо са савременим трендовима у енергетици, новим смјерницама, а то је и прилика за нове контакте и отвара могућност потенцијалних нових инвестиција. Наше предузеће подржава овакве скупове и све идеје које ће допринети убрзаном развоју електроенергетског сектора и Електропривреде, а самим тиме и Републике Српске“, рекао је Михајловић.

Он је овом приликом истакао и неколико битних пословних резултата „Електро-Бијељине“.

„Да смо максимално посвећени пословним изазовима и да одговорно приступамо свим задацима, говоре и најновији резултати пословања, тако да ћу истаћи чињеницу да смо прошлу годину завршили са нето пословном добити од 804 000 КМ, а дистрибутивни губици од свега 7,59 одсто су до сада најнижи у нашем раду. То је само један од доказа да стручност, одговорност и посвећеност послу, морају довести до добрих резултата, што нам даје за обавезу да сваке године будемо за ниво бољи. Управо учешће на Самиту енергетике у Требињу, помаже и да се отворе нови пословни видици и афирмишу значајне идеје и визије свеукупног развоја“, поручио је директор Марко Михајловић.

Самит енергетике у Требињу је ове године окупио око 1000 учесника из 11 европских држава и Кине и по свом значају и квалитету тема и панел дискусија, засигурно је најзначајнији догађај у овом дијелу Европе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)