NEDJELJA U 8

AGRAR: O podsticajima i podršci poljoprivrednika

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2021. 14:00

Novo izdanje ‘Agrara’ biće posvećeno podsticajima i podršci poljoprivrednika, kao i mnogim planovima i projektima koji se itekako ističu u radu ‘Centra za razvoj poljoprivrede i sela’.

Sve je više projekata koji podrazumijevaju značajne podsticaje poljoprivrednika, a novi poziv za registraciju proizvođača traje do 31. decembra.

Izazovne dvije godine pandemije virusa korona nisu usporile uspješan rad ‘Krajiške’ i ‘Hercegovačke kuće’ –naprotiv. O tome najbolje govori činjenica da će se uskoro nove naći u metropolama regiona, Beogradu i Novom Sadu, a u delicijama naših poljoprivrednika uživaće svakako i u inostrastvu. Posebno će biti oduševljena dijaspora – otvara se ‘Krajiška kuća’ u Beču.

Važan projekat ‘EU for Agri’ otvoriće vrata velikim promjenama i lijepim promjenama – Banjalučani dobijaju urbane mini pijacama, gdje će građani moći jednostavnije da dođu do kvalitetnih domaćih proizvoda.

Značajna je i saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede na svim poljima, a odnosi se osim na navedenu podršku i podsticaje, na rješavanje akutnih problema u poljoprivredi. Uz podršku Ministarstva i ‘Voda Srpske’ nastoje trajno da riješe problem sprudišta na rijeci Vrbas, da zaštite korito i urade sve kako bi se spriječile poplave u narednom periodu.

O svemu ovome Zorica Petković razgovaraće sa Draškom Ilićem, predsjednikom ‘Centra za razvoj poljoprivrede i sela’.

'Agrar' - nedjelja u 8 časova.