NEDJELJA U 8

AGRAR: Kapitalne investicije i podsticaji za poljoprivrednike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2022. 14:00

Nedjelja je dan kada u našem 'Agraru' donosimo zanimljive i korisne priče za sve naše poljoprivrednike, one koji žive od plodova svog vrijednog rada i ulažu u plodove sa naše zemlje od kojih žive.

Ove nedjelje razgovaramo o Pravilniku o podsticajima, te Pravilniku o kapitalnim investicijama, koliko sredstava se u ovoj godini izdvaja za podsticaje, a koliko za kapitalne investicije. O važnosti ovih Pravilnika, kao i o bilansima i uspjesima u prethodnoj poljoprivrednoj godini, urednica i voditeljka Zorica Petković, razgovaraće sa Predragom Sladojevićem, direktorom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Poljoprivrednici u Semberiji, u najvećoj žitnici Srpske sve uspijeva. Poljoprivrednici ne odustaju od zacrtanih planova. Pored kupusa koji uzgajaju za industriju, gaje raznovrsno povrće i svakako žitarice. Ono što ih uoči sjetve najviše brine su visoke cijene repromaterijala.

Sa Romanije stižu vijesti vrijedne svake pažnje i pohvale! Sokolački mljekari u protekloj godini isporučili su preko tri miliona litara mlijeka mljekarama u Bileći i Sarajevu. Tamošnje mljekare najviše ohrabruje i raduje to što je sve više mladih kojima je stočarstvo osnovno zanimanje.

'Agrar' nedjelja u 8 časova.