Петодневни фестивал

АТВ серијал "На ивици терена" достојан највеће свјетске сцене

  • Извор: АТВ
  • 13.11.2023. 19:41

Петодневни фестивал спортског филма у Милану окупио је ауторе са свих страна планете, а завршне вечери црвеним тепихом испред "Аудиторијума Тестори" продефиловала је и наша екипа.

Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић, аутори серијала АТВ-а "На ивици терена", приказали су свој рад на најпрестижнијем свјетском фестивалу спортског филма, а епизода из Торина, са српским фудбалером, Сашом Лукићем као главним актером, нашла се у финалном избору такмичарског дијела ове кинематографске смотре.

Срце пуно, поручују Андреј и Иван из Милана задовољни што је продукција АТВ-а показала да је достојна највеће свјетске сцене.

"За нас је велика част што смо добили прилику да свој рад прикажемо на Европској сцени, и да будемо уврштени у такмичарски дио Миланског фестивала. Дивних неколико дана проведених у Милану послужили су нам и да размијенимо искуства са колегама са свих страна планете. Показало се још једном колико спорт и овај посао уједињују свијет. Ово је мотив за даље. Ми настављамо и даље онако како смо и навикли наше гледаоце и да стварамо квалитетан садржај", поручио је Андреј Кнежевић. 

"Није мала ствар бити дио такмичарског програма једног оваквог фестивала, који сигурно окупља најбоље свјетске продукције из цијеле планете. Успјели смо да видимо и нека друга остварења. Мени искрено остаје мали жал због награде јер мислим да можемо да се такмичимо са њима, да је наша продукција на највишем могућем нивоу тако да остаје мали жал. Надамо се да ћемо се вратити овдје сљедеће године и бити успјешнији. Свакако велико признање за нас, и јако важна ствар и за АТВ који се приказао на једном овако великом свјетском догађају  и што је наша емисија отишла на све свјетске хоризонте", каже Иван Драгичевић.

Завршне вечери, присутним ауторима, видео поруком, обратио се и Томас Бах, предсједник Међународног олимпијског комитета који је, и ове године, био покровитељ миланског фестивала. 

"Својим радом изнова сте приказали сву љепоту спорта, а ваша остварења доказ су бројних подвига спортиста широм планете. Олимпијски дух прожет је и кроз ваш ауторски рад", поручио је између осталог Бах.

Милански фестивал спортског филма ове године прославио је свој 40.рођендан, а за четири деценије постојања израстао је у напрестижнији на планети. Кривица је то и професора Франка Асканија, првог човјека ове смотре.

"Моја захвалност иде свим пријатељима и угледним гостима, који су са нама ту ових дана и свима онима који раде са страшћу и преданошћу у свијету спорта, телевизије и комуникација. Велика ми је част сто сам у свом граду имао прилику да угостим све вас из земаља широм Европе", истакао је Франко Аскани.

А, како то у спорту бива, од старе славе се не живи, па ових миланских "пет минута" наши Андреј и Иван већ су архивирали, па већ данас снимају нову епизоду серијала "На ивици терена". Ко им стиже пред наше камере, сазнаћете већ неког наредног понедјељка у 20.30 часова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.