UTORAK U 18:20

BIZNIS KLUB: Aktuelnosti iz svijeta ekonomije i biznisa

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2022. 14:00

Svakog utorka donosimo najvažnije informacije iz svijeta ekonomije, privrede i preduzetništva, razgovaramo sa eminentnim stručnjacima i uspješnim privrednicima i donosimo priče o najnovijim trendovima. Emisiju uređuje i vodi Kristina Sekerez.

Prosječna plata u Srpskoj ne pokrije ni pola potrošačke korpe. U septembru je iznosila 1.189 konvertibilnih maraka, međutim iako jača od mnogih u regionu, nedovoljna je da nadomjesti inflaciju, čija stopa je skočila na 16 odsto. Slijede nove mjere, a predviđanja za završetak krize nisu sjajna.

Uprkos inflaciji otvaraju se nova radna mjesta - tekstilno preduzeće 'Mraz' sa Pala širi proizvodne kapacitete. Koliko doprinose lokalnim zajednicama? Kako su zadovoljili i zahtjevno tržište Evropske unije?

Nova radna mjesta otvaraju se i u Doboju – dobojska Razvojna agencija raspisala je javni konkurs za poslovne ideje koje će nagraditi sa 5 hiljada konvertibilnih maraka. 

Kripto kriza trese svijet - kripto valuta je prošlog ponedjeljka vrijedila vrtoglavih 16 milijardi dolara, danas ne vrijedi ništa. Kako je došlo do bankrota?

Donosimo vam još zanimljivosti iz svijeta ekonomije i biznisa.

'Biznis klub', utorkom u 18 časova i 20 minuta.