SUBOTA U 22:30

COMMON: Nepravda ili ne?

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2023. 12:00

'Common' je TV film iz 2014. Godine u režiji Davida Blaira, a prema scenariju Jimmy-ja McGoverna.

Priča prati slučaj Johnjoa O'Shea, koji od slučajnog posmatrača ubistva postaje optužen da je jedan od saučesnika. Zajedno sa bratom i njegovim prijateljima odlazi do picerije, gdje se pojavljuje njihov poznanik, a kojem su i napravili zasjedu, te ga smrtno ranili. Od nevinog posmatrača on postaje optužen za zajednički zločin, ubistvo sa predumišljajem. Scenarista McGovern bio je inspirisan stvarnim slučajem Jordana Cunliffea (16), osuđenog prema ovom zakonu na minimalnu kaznu od 12 godina za ubistvo Garry Newlove-a, uprkos tome što Cunliffe nije aktivno učestvovao u napadu. Priča se završava tako što mladić biva osuđen na nekoliko godina, a potom se njegova majka i majka ubijenog dječaka susreću i razgovaraju o svojo i sudbini svojih sinova – obje su lišene svojih sinova, a jedna od njih zauvijek.

Kritika je ocijenila dramu kao snažnu, na trenutke izrazito depresivnu, naročito sa aspekta nemogućnosti da se dječakova nevinost istinski dokaže i zaobiće kruti pravni sistem, te kao veoma kritički i društveno angažovanu priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Koliko smo krivi ako se nađemo u pogrešno vrijeme na podrešnom mjestu?

'Common' subota u 22 časa i 30 minuta.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.