UTORKOM I SRIJEDOM U 21:40

DAMA POD VELOM: Osvetnica skrivenog lica

  • Извор: АТВ
  • 07.06.2022. 16:41

'Dama pod velom' je italijansko-španska televizijska misterija u režiji Carmine Elie. Mini serija prati radnju smještenu u Trentinu, krajem devetnaestog vijeka objedinjujući elemente melodrame i kriminalističkog žanra.

Clara Grandi Fossà je mlada, otmjena žena slobodna i buntovna duha, koju su razdvojili od njezina brata blizanca i prisilili na unaprijed dogovoreni brak. Usprkos tome, ona se zaljubljuje u svoga muža i bori se da pridobije njegovu ljubav.

Ubrzo postaje žrtva zavjere svoje tetke i rođaka koji su odlučili da joj preotmu nasljedstvo i unište brak, izazivajući ljubomoru i insinuirajući moguću nevjeru.

U potrazi za istinom, Clari se počinju priviđati stvari i naposljetku doživljava živčani slom. Jednoga je dana neko pokuša ubiti, ostavivši je da se utopi u rijeci Adige... Clarino tijelo nikada nije pronađeno i zato su svi mislili da je počinila samoubistvo, pa brže-bolje napadaju njeno nasljedstvo.

Međutim, Clara je živa i vraća se svojoj porodici, prerušena, lica skrivenog ispod crnoga vela, u potrazi za istinom i sa željom da kazni krivce.

Serija radnjom, atmosferom, kostimom i načinom kreiranja likova veoma istančano oslikava život u sjevernoj Italiji krajem XIX vijeka.

Da li će Clara vratiti oteto? Da či će njena osveta biti fatalna za izdajice? Da li će njeno lice biti otkriveno?

Uzbudljiva serija 'Dama pod velom' na programu ATV-a, utorkom i srijedom u 21 čas i 40 minuta.

Тагови: