NEDJELJA U 23:30

DR: Može li se sve kupiti novcem?

  • Извор: АТВ
  • 26.06.2022. 14:00

'Dr' je jugoslovenska crno-bijela filmska komedija u režiji Soje Jovanović, a prema scenariju koju su napisali Vuk Babić i Dejan Đurović po motivima istoimene komedije Branislava Nušića.

U momentu kada je beogradski industrijalac Života Cvijović sanja o tome da svoga sina Milorada, doktora filozofije, oženi kćerkom ministra transporta, dobija telegram od Miloradovog profesora iz Hajdelberga, koji želi da ga posjeti. Nezgoda je u tome što je, u stvari Velimir, siromašan student, kojeg je finansirao Života, studirao pod Miloradovim imenom, i dobio doktorsku diplomu. Poslije niza burnih komplikacija očajni otac shvata da nauka ne može da se kupi novcem.

'Dr' je jedna od čuvenih Nušićevih komedija koja pored živopisno smiješnog lika Živote na pozorinicu života izvodi ekstremne likove, koji žive pod potpunim 'moralnim upitnikom' navikli da novcem i ostalim sredstvima moći upravljaju nad drugima i situacije obrću u svoju isključivu korist. Pored toga što je film bio adaptacija ove velike komedije u jugoslovenskim filmskim krugovima važio je za jedan od eksplicitnijih, zbog elemenata izražene erotike, naročito u scenama u kojima se igra popularni ples, charleston.

Zlatnu pulsku arenu za najbolju mušku ulogu dobio je Mija Aleksić.

Glumačka postava: Milivoje Živanović, Mija Aleksić, Beba Lončar, Slavka Cvijović, Velimir Bata Živojinović, Kaja Ignjatović, Petar Slovenski, Mihajlo Bata Paskaljević, Radmila Savićević, Olivera Marković,...

Film 'Dr' nedjelja u 23 časa i 30 minuta.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.