NEDJELJA U 21

HAJDE DA SE VOLIMO 2: Audicijom do zvijezda

  • Извор: АТВ
  • 23.04.2023. 16:06

I ove nedjelje smo u ritmu Lepe Brene i njezinog orkestra 'Slatki grijeh' i donosimo film 'Hajde da se volimo 2' koji je režirao Stanko Crnobrnja. Film je objavljen '89-e godine i ostao je upamćen kao film koji je zabilježio rekordnu gledanost u bioskopima širom tadašnje Jugoslavije, pa ga je tako pogledalo više od milion i dvijesta gledalaca.

Poznata pjevačica je i ovoga puta sa svojim 'Slatkim grehom' na turneji, odnosno 'radnom odmoru' na jednom jadranskom ostrvu. Na ostrvu se u vrijeme njihovog boravka priprema takmičenje vatrogasaca-amatera. Kao i film prethodnik i ovome je srž komike u zabuni. Kada greškom u štampi izađe konkurs u kome orkestar 'Slatki greh' traži specijalnog gosta i da će audicija za tog srećnika biti organizovana na ostrvu, nastaje potpuna pometnja. Lepa Brena i momci iz orkestra na velikim su mukama kako opovrgnuti informacije i izboriti se sa vatrogascima i profesorima. Ovdje je reditelj napravio zanimljiv rediteljski postupak i na osrvo i u cijelu zabunu sa audicijom uveo likove poznatih pozorišnih predstava 'Audicija' Bore Stjepanovića i 'Šovinistička farsa' Radoslava Pavlovića.

S jedne strane vatrogasci u zanosu svojih nastupa pale ostrvo, dok profesori raspravljaju o ključnim pitanjima političko-nacionalne situacije u bivšoj Jugoslaviji, a s druge strane Lepa Brena i 'Slatki greh' prolaze niz komičnih situacija u kojima je naravno ključna muzika i koncept pjevačice kao heroine cijele Jugoslavije. Pored Brene u filmu igraju proslavljena imena srpske kinematografije - Dragomir Bojanić Gidra, Bata Živojinović, Predrag Ejdus, Josif Tatić, kao i dva bosanskohercegovačka mahera glume Senad Bašić i Emir Hadžihafizbegović.

U ovom filmu biće predstavljen jedan od Breninih najvećih hitova 'Jugoslovenka', koji je otpjevala zajedno sa Danijelom Popovićem, Vladom Kalemberom i Alenom Islamovićem. Ovim filmom i hitom Lepa Brena još jednom se vinula u zvijezde i postala prototip savršenstva za ogroman broj obožavaoca. Naravno, svi ovi filmovi sa sobom nose i sentiment toga vremena, nasmijanih lica, poletnosti, prelepih krajolika i bezbrižnosti, pa se tako muzika ove 'posljednje Jugoslovenke' svima nama uvukla pod kožu.

Ne propustite avanture iz raspjevanih vremena i film 'Hajde da se volimo 2', nedjelja u 21 čas.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина