Istoričar za ATV

Gost emisije "Dosije" Aleksandar Raković: Republika Srpska je stabilna

  • Извор: АТВ
  • 17.02.2022. 22:30

Gost emisije „Dosije“ je istoričar Aleksandar Raković.

Gost emisije „Dosije“ je istoričar Aleksandar Raković.

„Republika Srpska je stabilna, i to je najvažnije. Uprkos svim pritiscima Republika Srpska je sačuvala stabilnost, čini mi se čak da je jače samopouzdanje u našem narodu s obzirom na posljednju svečanost koju smo imali 9. januara. To je izgledalo veličanstveno i pokazalo je snagu i Republike Srpske i srpskog naroda. Zabrinjava to što opozicija iz Republike Srpske nije izašla iz jednog televizijskog studija kada im se Bakir Izetbegović obratio kao prijateljima, a prethodno su napustili sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske“, rekao je Raković za ATV.

Raković kaže da je Republika Srpska pokazala da se treba odupirati pritisku, ne savijati kičmu, ne povijati ramena, jer je to jedini način da sagovornici i oni koji imaju namjeru da prijete, da shvate da imaju posla sa ozbiljnom strukturom. 

„Oni se vrlo lako riješavaju onih koji koji pognu glavu, koji sprovode ono što im se narađuje, onda ih onu puste niz vodu kada god požele. Tako da sam optimista. Uprkos ovim narudžbinama iz Sarajeva, vidimo da oni naručuju neki intervencionionizam  protiv Republike Srpske, to pokazuje neozbiljnost i zavisnost te strukture od tuđe politike a potpuno nedoralse da naprave neku svoju realnu politiku“, rekao je Raković.

Gostovanje Rakovića u emsiji „Dosije“ možete pogledati u video prilogu.


Тагови: