SUBOTA U 20

MARSEJ: Izdaje, spletke, strasti i nadmetanja u osunčanom Marseju

  • Извор: АТВ
  • 10.06.2022. 17:50

Neizvjesna priča o političkim intrigama i željom za moći, priča o sukobu novog i starog Marseja, sukobu nekadašnja prijatelja, u produkciji Netfliksa, na programu ATV-a je svake subote u 20 časova.

Borba za moć i ratovi za vlast i posjedovanje stari su koliko i civilizacija. Čuvena je „čovjek je čovjeku vuk“ i ne zaobilazi ni one koji su donedavno bili saveznici, prijatelji, graditelji istog zdanja, novog lica Marseja. Osunčana luka u srcu mediterana ima i svoju mračnu stranu ispunjenu kriminalom i korupcijom u čemu je upravo velika produkcija Netflix vidjela okosnicu priče i izuzetnu priliku da osvoji evropsko tržište i prekookeansku publiku praveći seriju po uzoru na američke hitove House Of Cards ili The Wire.

Stoji da je reditelj Dan Franck kreirajući glavne likove Roberta Tora (Gerard Deprdieu) i Lucasa Barresa (Benoit Magimel), nekada mentora i štićenika, dva protivnika od kojih se niti jedan ne može pohvaliti pretjeranim osjećajem za moralne vrijednosti, zagrebao tmurnu priču o kriminalnim krugovima Marseja, beskrupuloznoj borbi u kojoj sve frca od prevaranata, sumnjivih projekata, osvrta na desničarske ideje i porast njihove dominacije u Evropi. S druge strane produkcija je odvojila ogroman novac za glamurozni izgled grada i pojedinih glumaca koji poput fotomodela sijaju na način koji ne priliči ovakvim socijalnim pričama.

Ono što je sigurno jeste da su Deprdieu i Megimel svojim rolama dali šarm i uvjerljivost koji ovu seriju drže dobrom pričom o iskonskim problemima zajednice i čovjeka, sa obaveznim 'cliffhangerima' koji dramatično vodi kroz priču, koja je prema ocjeni kritike dobro zaokružena i rečito govori o izdaji, pokajanju i pravdi.

Pratite najbolji serijski program na ATV-u – Marsej, subotom u 20 časova.

Тагови: