SRIJEDA U 18:20

NAROD PRIČA: Borike kod Rogatice

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2022. 13:53

Emisija koja će vam zagrijati srce pričama iz cijele Srpske, od Novog Grada do Trebinja, gdje god seže naše nebo ispod kojeg vrijedno rade i žive, njegujući ljubav prema otadžbini i svojoj đedovini, oni koji su vrlo često u sijenci, obični ljudi. Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

Biljana Stokić ove srijede vas vodi na Plato Borike smješten je između dvije planine u opštini Rogatica. Na tom platou proizvodi se najkvalitetniji krompir u BiH koji je postao brend i nadaleko je poznat. Sve to zahvaljujući prirodi koja je Borikama dala plodnu zemlju, a narod je taj dar prirode iskoristio. Nema domaćinstva u kojem se ne proizvodi krompir, a dobar dio žitelja bavi se i stočarstvom. Borike su dobile ime po borvoj šumi, no postoji i jedna prirodna atrakcija koja plijeni poglede - mečja lijeska, stara gotovo 450 godina, smatra se za pravi dragulj ovog kraja.

Kako žive ljudi u Borikama? Kakve priče priča njihovo srce?

'Narod priča', srijeda u 18 časova i 20 minuta.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина