PONEDJELJAK U 18:20

NAŠA SRPSKA: Jubilej Investiciono-razvojne banke Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2021. 14:00

Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje. Prirodne ljepote, običaji, interesantne priče naših dopisnika, kao i gostovanja istaknutih sagovornika iz svih oblasti društvenog života, otkriće vam nešto više o Srpskoj i približiti šta se sve dešava u njenim gradovima i regijama.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske proslavlja 15 godina svog postojanja i rada. Od svog osnivanja preuzela je vodeću ulogu u podsticanju investicija i razvoja u Republici Srpskoj. U jeku svjetske ekonomske krize, kada je i osnovana, odmah je počela sa djelovanjem i već tada pokazala spremnost da da snažan doprinos ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica u Srpskoj. Pored toga, najveća pomoć i podrška privredi bili su u posljednjih godinu dana, tokom pandemije virusa korona kada su posebnim mjerama i pogodnostima sačuvali mnoge privredne subjekte - od moratorijuma, dužeg grejs-perioda za otplatu kredita, pa sve do stambenih kredita. Otvaranjem poslovnica u Istočnom Sarajevu, Trebinju i Prijedoru postaju bliže privrednicima i stanovništvu, te osluškivanju njihovih specifičnih potreba, a do kraja decembra u planu je otvaranje i poslovnice u Bijeljini. Opsežnu priču o istoriji i ogromnom doprinosu IRB-a privredi Republike Srpske donosi naša Jelena Grahovac.

Mladi preduzetnici uz finansijsku podršku Grada Zvornika i Investicione fondacije 'Impakt' dobili su priliku da naprave svoje prve poslovne korake i pokrenu svoj biznis. Pet najboljih izlagača originalne poslovne ideje dobilo je 'start up' u vrijednosti od 5 hiljada maraka.

U Zvorniku vrijedno rade na čuvanju prirodnih resursa. Grad je donio odluku o zaštiti izvorišta Đevanije, koje ima strateško mjesto u vodosnabdijevanju grada.

Dobojlije su krenule u novi humani poduhvat – počelo je prikupljanje novaca za izgradnju sale u kojoj bi mališani sa posebnim potrebama mogli da se bave sportom. Nadaju se da će se mnogi dobri ljudi odazvati akciji.

Očekuje vas još mnogo interesantnih i značajnih priča iz svih krajeva Srpske.

Emisija 'Naša Srpska' svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.