PONEDJELJAK U 16:50

NEMA PROBLEMA: Sve probleme rješava Lepa Brena

  • Извор: АТВ
  • 08.08.2022. 12:25

Opušteni ponedjeljak, muzika i komedija? To je moguće, jer vam donosimo jugoslovenski film 'Nema problema' u režiji Miće Miloševića, a prema scenariju Siniše Pavića, u kojem je glavna zvijezda Lepa Brena.

Reditelj ovog filma čuveno je ime jugoslovenske kinematografije, plodonosne karijere i različitih interesovanja kada je upitanju film. On je autor poznatog serijala o avanturama Srećka Šojića i Mite Pantića, 'Tesna koža', koji je i danas omiljen među publikom, a i njegova tema je poslije toliko godina, nažalost, idalje aktuelna, a humor svakako neprevaziđen. Pored toga on je zapaženo ime dokumentarnog filma – filmovi 'Žulj' i 'De Jongovi' bili su nominovani za 'Oskara' i dio stalnog bioskopskog repertoara. Njegovi filmovi ističu se po jakoj komici, satiri i ironičnom pogledu na društvo i velikim likovima koje su iznjedrili.

'Nema problema' prati priču o direktoru (Nikola Simić) trećerazrednog fudbalskog kluba, koji je u teškim dugovima. Suočen sa problemom da ne može radnicima da isplati plate, odlučuje da angažuje pjevačicu u usponu, gotovo heroinu, Lepu Brenu da održi veliki koncert na tek izgrađenom, velelepnom, fudbalskom terenu. Put od ideje do ostvarenja propraćen je raznim peripetijama i nepredvidivim obrtima, začinjenim lakom komedijom. Ipak na kraju sve njegove probleme rješava Lepa Brena.

U filmu pjevačica igra samu sebe, a pored Nikole Simića u filmu su zaigrala čuvena imena domaće komedije – Vlasta Velisavljević, Bata Živojinović, Jelica Sretenović, Ljuba Tadić... Muziku, kao važan segment filma popisuje poznati srpski kompozitor Kornelije Kovač.

Ukoliko volite serijal ‘Tesna koža’ onda je za vas ovaj film, koji je kao i prethodni snažna politička burleska, sa mnogo smjeha i razigranosti, notom društvene satire pravi izbor za večeras. Ne mislite o problemima, jer sve rješava Lepa Brena.

Film ‘Nema problema’, ponedjeljak u 16 časova i 50 minuta.