NOVA DOMAĆA SERIJA OD UTORKA U 21:40

CRNA SVADBA: Prva domaća horor serija

  • Извор: АТВ
  • 29.10.2021. 10:46

Od utorka na programu ATV-a počinje emitovanje nove domaće serije 'Crna svadba' koja već okuplja gledaoce širom regiona, a vi imate priliku da je gledate utorkom i srijedom u terminu od 21 čas i 40 minuta.

Psihološki triler, sa elementima horora i misterije koje pokreću lavinu neočekivanih obrta, sa potpisom reditelja Nikole Ćipranića, vrhunskom glumačkom ekipom i neobičnim tokom radnje sa uplivom folklornih elemenata sa područja Istočne Srbije oduševiće vas svojom modernošću i sasvim novim umjetničkim izrazom u domaćoj kinematografiji. Kroz deset epizoda kulminacijama neće prestajati i sigurni smo želećete samo da zapleti nikada ne prestanu.

Radnja serije smještena je u malo mjesto u Istočnoj Srbiji gdje Mitar (Slavko Štimac), inače miran i blag čovjek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Serija je djelimično inspirisana poznatim zločinom koji se dogodio u Jabukovcu, jula 2007. godine, a nadograđena je fiktivnim prepletima radnje u sadašnjosti i sredinom 70-ih godina prošlog vijeka.

Pokušavajući da rasvijetle motive zločina, Petar (Uliks Fehmiju), pripadnik bezbjednosne agencije i inspektori Tomić (Nikola Kojo) i Blagojević (Nebojša Milovanović) pozivaju Natašu (Jelena Đokić), renomiranog psihologa da kao sudski vještak utvrdi da li je Mitar psihički obolio ili se iza zločina krije neki drugi motiv.

Petar s druge strane pokušava da odgonetne šta se zapravo dogodilo, jer je ubica, prije nego što je pucao u sebe i preživio, izgovorio riječ ‘katabaza’, onu koju je rekao i njegov pokojni sin prije nego što je izvršio samoubistvo. U čitavu zamršenu situaciju, između stvarnosti i onostranog, upliće se i monah Tihon (Toni Mihajlovski), koji je sasvim siguran da je sve plod demonskih sila, paganskih i folklornih običaja, snažne vlaške magije koja opsjeda ljudsku dušu.

Kada Petar ponovo dođe u Mitrovu varošicu, prisustvovaće misterioznom običaju pod nazivom ‘crna svadba’ . To je stari vlaški obred u kojem prilikom smrti mladog muškarca, koji je godištem stasao za ženidbu, sahrana ima sasvim novu dimenziju – pokojnik je u svadbenom odjelu, a ispraća ga vjerenica ili neka druga djevojka odjevena u vjenčanicu.

Serija je veliki i moderan iskorak kada je u pitanju tematski okvir u domaćem filmskom stvaralaštvu i mami svojom napetom, bizarnom i krajnje neočekivanom dramaturgijom. Reditelj Nemanja Ćipranić za RTS je izjavio da je najsnažniji motiv za nastajanje serije bio taj što je htio da domaćoj publici ponudi priču koja je po svim standardima moderna i u sebi sadrži autentičnu srpsku priču o praznovjerju i crnoj magijiji, nešto čemu je naš narod sklon, smatrajući da je domaćoj publici privlačan taj paganski korpus koji se prenosi s koljena na koljeno. Serija je snimana u tajnosti, a u produkciji ‘Firefly-a’ I ‘Telekoma Srbije’ koji već godinama pred publiku cijelog regiona donose naslove vrijedne pažnje i aplauza.

Ne propustite novu domaću seriju ‘Crna svadba’ na program ATV-a od utorka u 21 čas i 30 minuta.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина