OD UTORKA DO PETKA U 20:45

Serija Radio Mileva: Upoznajte likove zgrade 12

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2021. 11:00

Na programu ATV-a opet možete da pratite zgode i nezgode stanara zgrade 12 na čelu sa visprenim Majstorivićkama, koje predvodi Mileva, u zgradi poznata kao filter svih informacija, pa je od milja ova serija nazvana po narodskom nazivu za nekog ko voli da se bavi tuđim životom, da upija priče i da ih dalje prenosi, da javnosti obznani sve istine o svima i bude prava 'radio stanica'.

Mileva (Olga Odanović) je  penzionisana sekretarica koja je radila u opštini. Na svoju nekadašnju profesiju i ugled koji je uživala je i danas ponosna. Živi sa ćerkom Natalijom (Marija Vicković), nastavnicom srpskog jezika i unukom Sonjom (Kristina Gavrić Bogunović). Mileva u zgradi ima najbolju prijateljicu Cvetu (Dara Džokić), koja živi sa četrdesetogodišnjim sinom Mikicom (Nenad Stojmenović). Cveta je posesivna majka i nikako ne dozvoljava Mikici, da uspostavi trajniju vezu sa nekom ženom. Mileva ubjeđuje Cvetu da je potrebno da Mikica konačno sredi svoj ljubavni život i ode od kuće, ali Cveta smatra da je svaka žena opasnost po njenog sina. S druge strane, Milevin problem je to što njena ćerka, nikako ne može da pronađe muškarca za sebe.

U zgradi u kojoj živi Mileva stanuje i Rade (Bojan Dimitrijević). On tek nema sreće sa djevojkama koje ga brzo ostavljaju. Mileva hoće da pomogne Radetu da poradi na svom samopouzdanju. Za tu svrhu Mileva angažuje komšiju Leona (Nemanja Oliverić), slikara, koji je pravi zavodnik. Rade je nježna duša i devojkama govori poeziju, a Mileva i Leon smatraju da žene vole 'jake muškarce' i rade sve da kroz mali kurs ponašanja Rade otkrije u sebi pravu mušku prirodu. 

Mileva u zgradi ima i ljutog protivnika, upravnika zgrade Stevana Lisičića (Branimir Brstina) sa kojim nikako da 'izađe na zelenu granu'. Novom sukobu prethodila je poplava u Milevinom stanu. Majstor Moca (Marko Gvero) uvijek je svima na usluzi, a naročito Milevi. 'Velikom oku' upravnika zgrade ništa ne može da promakne pa ni Milevin i Mocin pokušaj da zatvore ventil zgrade kako bi popravili kvar. Lisičić zabranjuje da se ventil dira i dolazi do fizičkog okršaja sa Milevom u blizini strujomjera, a onda ih i jedno i drugo udari struja. 

Cveta je na novom zadatku. Mikica je doveo Janu (Milena Živanović), novu djevojku, na ručak, pa Cveta bira sve načine da ručak potpuno 'zapapri'. 

Tinejdžerka Sonja, kao i sva današnja omladina ima svoj 'youtube' kanal, ali je ukućani stalno ometaju dok pravi video priloge. Mileva smatra da je ona šizofrena, jer priča sama sa sobom. Nju ne zanimaju škola i učenje, tako da joj ređanje 'kečeva' nije strano. Natalija joj nakon nove jedinice iz fizike oduzima telefon. Mileva, iako nije oduševljena Sonjinom preokupacijom telefonom, a ne školom, ipak misli da su Natalijine frustracije plod njenog ljubavnog nezadovoljstva. Sigurna je da bi je pravi partner potpuno promjenio. Sonji majčin ljubavni status postaje kreativni pokretač – napraviće aplikaciju 'Upoznavanje' gdje će postaviti majčine fotografije. To bi moglo da pomogne da Natalija uplovi u 'ljubavnu luku'. 

Jeca (Anđelka Prpić) je frizerka i vlasnica salona ljepote 'Afrodita', koje je glavno mjesto gdje se prenose sočne priče. Velika gužva u salonu zadaje joj umor i ostaje na poslu do kasno. Put do Kaluđerice u kojoj stanuje nije tako jeftin, a nema dovoljno novaca da plaća dodatnu radnu snagu. Jeca se zbog umora konstantno osjeća loše, pa joj Mileva pomaže sa slasnim sendvičem od čvaraka za dizanje energije. Mileva joj daje i savjet, tačnije prijedlog – da raspiše konkurs za kozmetičarku, a da novu radnicu izaberu zajedničkim snagama.  

Kako će proći Cvetin kobni ručak? Hoće li Sonja napraviti novu aplikaciju koja vodi do Natalijinog srca? Hoće li Jeca dobiti pomoćnicu?

Ne propustite humor bez kraja – domaća serija 'Radio Mileva' od utorka do petka u 20 časova i 45 minuta. 

Uloge: Olga Odanović, Marija Vicković, Kristina Gavrić Bogunović, Dara Džokić, Branimir Brstina, Tihomir Stanić, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Anđelka Prpić, Nikola Kojo, Nemanja Oliverić, Nenad Stojmenović, Svetozar Cvetković

Reditelj: Elmir Jukić

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.