SUBOTA U 20:45

SUGAR HILL: Kobni izlazak iz svijeta droge

  • Извор: АТВ
  • 05.11.2022. 12:00

'Sugar Hill' je američki kriminalistički film iz '94. godine u režiji Leona Ichasoa, a prema scenariju Barry-ja Michaela Coopera. Smatra se drugim filmom Cooperove 'Harlemske trilogije', a koji se fokusiraju na život dva brata, glavna dilera droge u naselju Harlem, posebno njegovom dijelu pod nazivom Sugar Hill.

Film prati život dilera droge, ozloglašenog Roemella Skugga, koji pokušava da izađe iz kruga droge i svoje profesije, te počne sa svojom devojkom Melisom, život ispočetka. Velike snove o oslobođenju od takvog načina života, munjevito će srušiti tragično teška tranzicija, jer će na tom putu izgubiti mnoge prijatelje i ući u žestok, tragičan, sukob sa bratom Raynathan-om.

Koliko je koban svijet mafije i droge?

Da li iz tog surovog i prljavog svijeta ima izlaska? Ako i ima, šta se sve stavlja 'na kocku'?

Kritika nije nikada bila nakolonjena ovom ostvarenju, premda je od 'Harlemske trilogije' jedini film koji je pokupio pohvale na račun glume, ali ogromne kritike na račun same radnje, odnosa i osobina likova. Ipak, prema nekim kritičarima filmske umjetnosti, i onih urbane kulture, smatra se da je ovaj film imao naročit uticaj na hip-hop kulturu, naročito na zvuk Jay-Z-jeve muzike, te na estetiku spotova Puff Daddy-ja.

Pored svih kritika, film na naročit način oslikava potresan život u Harlemu, obojen 'teškim bojama' - drogom, krvlju, suzama i mladim životima.

Film 'Sugar Hill', subota u 20 časova i 45 minuta.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм