SUBOTA U 22:30

THE IDEAL PALACE: Jedinstvena ljubav, jedinstven čovjek, jedinstven dom

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.13:20

‘The Ideal Palace’ je francuski film iz 2018. godine u režiji Nilsa Taverniera.

Priča prati Chevala, poštara koji krajem XIX vijeka svakodnevno obavljajući svoj posao putuje pokrajnom Drômea na jugu Francuske. Jednog dana upoznaje ženu svog života, Filomenu i sa njom dobija ćerku Alisu.

Želeći da svoje ljubimice zauvijek oduševi i podari im veličanstven dom, odlučuje da krene u veliki poduhvat –da sagradi ‘savršenu palatu’ i taj veliki zadatak trajaće, prepun prepreka i iskušenja, 33 godine.

Film je nastao prema istinitoj priči, a njegova snaga ogleda se u veoma lijepoj slici, emotivnim i jedinstvenim karakterima, kao i simbolikom prirode koja je ugrađena u veličanstvenu kuću od školjki, fosila i rječnih kamenčića, kao i nadnaravnom komunikacijom ćutljivog poštara sa pticama i insektima. Pored toga, ovo filmsko ostvarenje veliča inspiraciju, graditeljsku snagu i jednu sasvim drugačiju priprodu jednog upornog čovjeka koji neće otvoreno pokazati pregršt emocija koje nosi u sebi.

‘The Ideal Palace’, subota u 22 časa i 30 minuta.

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.