SUBOTA U 21

UNDISPUTED III: REDEPTION: S vjerom u pobjedu

  • Извор: АТВ
  • 17.09.2022. 13:00

'Undisputed III: Redemption' je američki akcioni film iz 2010. godine u režiji Isaaca Florentina i treći je dio franšize 'Undisputed' iz 2002. godine. Radnja trećeg dijela odvija se nekoliko godina i kao i prethodni dijelovi prati ruskog zatvorenika Boyku i opake borbe, koje se teško pobjeđuju.

Boyka, nakon teške povrede (a koja se dogodila na kraju ' Undisputed II: Last Man Standing'), nije više među prvim borcima, nego je sada predmet izrugivanja i služi samo za čišćenje toaleta. No kada osam elitnih boraca, zatvorenika iz zatvora maksimalne sigurnosti širom svijeta okupi moćni podzemni kockarski sindikat za tajne bitke, bez ikakvog izgleda, Boyka će se uhvatiti u koštac sa sindikatom i počeće lagano da ruši čitav sistem koji ih povezuje. Kako bi zadobio dugo očekivanu slobodu i povratio svoje dostojastvo Boyka kreće u akciju jače nego ikada do tada.

Film je osvojio nekoliko nagrada na prestižnim filmskim festivalima i to u kategorijama najbolje glumačke role i najboljeg akcionog filma. Ono što je zanimljivo je da sva tri dijela franšize nemaju niti jednog ženskog lika.

Film 'Undisputed III: Redemption', subota u 21 čas.

Тагови: