SUBOTA I NEDJELJA

Vaskršnji program na ATV-u

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2023. 17:00

Prigodni Vaskršnji program obilježićemo prenosom liturgija iz Hrama Svetog Save u Beogradu, te iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, kao i bogatim dokumentarnim programom, dok će kruna našeg prazničnog druženja biti specijalna emisija 'Vaskršnja priča'.

U subotu u ponoć uključićemo se u direktni prenos Vaskršnje liturgije iz Hrana Svetog Save na Vračaru u Beogradu, a u nedjelju već od 8 časova i 30 minuta možete uživati u prazničnim sadržajima koje vam donosimo.

Dokumentarni film ‘Nedelja o Vaskrsu’, od 8 časova i 30 minuta, donosi priču o proslavljanju Vaskrsa jedne porodice. Najmlađi član porodice, dječak, nas vodi kroz običaje u vezi sa ovim praznikom od Cvjetne nedjelje do Vaskrsa. Takođe, đakon Banjalučke parohije Vladislav Radujković opsežno govori o simbolici svih običaja i samog Vaskrsa. Nakon toga, u 9 časova, donosimo dokumentarni film 'Besjeda o vaskrsenju' u kojem glumac Ljuba Tadić besjedi o najvećem hrišćanskom prazniku i Vaskrsenju uz duhovnu muziku u izvođenju hora 'Kolegijum Muzikum'. Oba dokumentarna filma rađena su u ATV-ovoj produkciji, a u režiji Slobodana Simojlovića.

Po završetku filma zajedno ćemo poslušati Vaskršnju poslanicu Njegove Svetosti Arhiepiskopa i Patrijarha srpskog Porfirija, a od 10 časova donosimo snimak Vaskršnje liturgije iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.


Od 12 časova pridružite nam se u našoj 'Vaskršnjoj priči', specijalnoj vaskršnjoj emisiji koja će oživjeti zdravice i pjesmu, narodne igre, običaje i predivno raspoloženje koje donosi najveći praznik pravoslavnih hrišćana.

Hristos Vaskrse!

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.