SUBOTA I NEDJELJA

Vaskršnji program na ATV-u

  • Извор: АТВ
  • 23.04.2022. 10:34

Prigodni Vaskršnji program obilježićemo prenosom liturgija iz Hrama Svetog Save u Beogradu, te iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, kao i bogatim muzičkim i dokumentarnim programom.

U subotu u 23 časa i 55 minuta uključićemo se u direktni prenos Vaskršnje liturgije u Hramu Svetog Save u Beogradu. Po završetku liturgije u 1 sat i 30 minuta poslije ponoći donosimo koncert 'Teško svuda svome bez svojega' ansabmla narodnih igara i pjesama Kosova i Metohije 'Venac' iz Prištine, kojim su obilježili 55 godina od osnivanja, a koji na najljepši i najslikovitiji način pokazuje tradiciju i karakter srpskog naroda Kosova, Metohije i Stare Srbije.

U nastavku programa od 2 sata i 45 minuta donosimo koncert Divne Ljubojević i hora 'Melodi' održan u Kulturnom centru 'Banski dvor', gdje je proslavljena kompozitorka, dirigent i interpretator duhovne muzike sa svojim horom izvela izbor duhovne muzike iz Srbije, Vizantije, Rusije i Bugarske, a od 3 sata i 45 minuta možete pratiti koncert braće Radiše i Ratka Teofilovića, poznatog dvojca, jedinstvenih izvođača drevne srpske i balkanske vokalne muzike, a koji su održali u Kulturnom centru 'Banski dvor' u februaru prošle godine.

U 6 časova možete pratiti dokumentarni film 'Besjeda o vaskrsenju' u ATV-ovoj produkciji i režiji Slobodana Simojlovića, u kojem glumac Ljuba Tadić besjedi o najvećem hrišćanskom prazniku i Vaskrsenju uz duhovnu muziku u izvođenju hora Kolegijum Muzikum.

U nastavku programa od 6 časova i 30 minuta donosimo vam dokumentarni film 'Sinajska svetinja Svete Katarine' u režiji Ivice Vidanovića, a u produkciji ATV-a o manastiru Svete Katarine. Najstarijiji manastir na svijetu, sagrađen je na mjestu ispod Sinajske gore, u Egiptu, gdje se prema Starom zavjetu, Gospod obratio proroku Mojsiju oko 1400. godine prije Hrista, kod nesagorive kupine.

Od 10 časova direktno se uključujemo u prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, a od 12 časova pridružite nam se u našoj 'Vaskršnjoj priči', specijalnoj vaskršnjoj emisiji.


Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм