NEDJELJA U 21

ZIMOVANJE U JAKOBSFELDU: Duga zima za sve drugove

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2022. 18:00

‘Zimovanje u Jakobsfeldu’ je jugoslovenski film snimljen ‘75. godine u režiji Branka Bauera, a prema scenariju Arsena Diklića.

Radnja se događa za vreme Drugog svjetskog rata u Vojvodini pod nemačkom okupacijom, u izmišljenom selu Jakobsfeld i prati dva dječaka, Milana i Raše, koji su upućeni iz partizanskog odreda u selo da prezime. Jedan od njih se usput razboli, dok drugi odlazi u obližnje njemačko selo gdje uspijeva da se zaposli kao sluga. Noću, krišom neguje druga sakrivenog u obližnjoj močvari, da bi ga najzad sakrio u gazdinoj štali. Zimovanje traje sve dok ih ilegalna oslobodilačka organizacija ne otkrije i izvede iz sela.

Njegov nastavak ‘Salaš u Malom Ritu’, koji je premijeru imao naredne godine, prikazuje događaje koji prethode njegovoj radnji, a oba su proširena u popularnu televizijsku seriju ‘Salaš u Malom Ritu’.

Film je iste godine kada je izašao, učestvovao na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, na kojem je osvojio nekoliko nagrada - Veliku srebrnu arenu za najbolji film, Zlatnu arena za scenario dobili su Arsen Diklić i Branko Bauer, dok je Diplomu za ulogu dobio Slavko Štimac. Film je te godine osvojio ‘Jelen’, nagradu publike.

‘Zimovanje u Jakobsfeldu’, nedjelja u 21 čas.

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина