Nezadovoljstvo

Autobuska stanica u Bijeljini i dalje čeka upotrebnu dozvolu

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2023. 19:30

Nova autobuska stanica u Bijeljini jedan je u nizu zaustavljenih projekata u Bijeljini. Gradonačelnik i njegovi saradnici su i na ovom primjeru pokazali da su nedorasli funkcijiama i da za to najvišu cijenu plaćaju građani, kažu u Bijeljini.

„Ovaj projekat se sada nalazi u jednom teškom stanju. Svakim danom amortizacija se troši ovog objekta i svakoga dana njegova upotrrebna vrijednost je manja, a ono što je najlošije je što se on ne koristi za te svrhe za koje je napravljen. Smatram da i pored onih objektivnih okolnosti koje su uticale na to da ovaj objekat nije mogao biti stavljen u funkciju u određenim rokovima, smatram da je najviše doprinjela  tome nesposobnost gradonačelnika i njegovih službenika“, rekao je Nedeljko Ćorić, član GO SNSD-a.

„Gradonačelnik sa svojim saradnicima nije obezbijedio upotrebnu dozvolu, zamislite tri godine ovakav velelepni objekat stoji i nije stavljen u funkciju i nije stavljen na raspolaganje našim sugrađanima“, kaže Zoran Sofrenić, odbornik u Skupštini grada.

Nezadovoljstvo sa svih strana. U samom centru grada neasfaltirane ulice, na to su kažu već i navikli, ali urušavanje fasada i dotrajalih zgrada, predstavljaju opasnost za sve, kažu u MZ Centar. Odgovore na želbe nisu dobili. 

„Veći broj objekata sa kojih opada fasada, koji predstavljaju opasnost za sve naše sugrađane. Građani su tražili od nadležnih da se preduzmu određene aktivnosti. Odgovori da ne postoje zakonski osnov, da se ne mogu neke stvari prevazići, su apsolutno neprihvatljivi. Nema tog sistemskog pristupa u rješavanju problema“,  istakla je Jelena Vićanović, predsjednik MZ Centar

„Kada pomenemo centar, to je, znači, osnovni i jedan najbolji dio grada, koji treba dosta drugačije da izgleda. Žalimo se, nosimo žalbe, odlazimo lično kod njih, međutim, ništa se ne dešava. Treba odgovorniji biti prema svome gradu“, smatra Miodrag Vujanović, član MZ Centar.

Spisak žalbi sve je duži  iz dana u dan. Gradu treba odgovorniji prvi čovjek, neko kome će građani i razvoj biti na prvom mjestu, a ne svađa sa neistomišljenicima, kažu građani. Referendum za opoziv gradonačelnika Bijeljine zakazan je za 19. mart.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.