Foča

Badnjari dobili novi krov nad glavom: Dodik na useljenju

  • Извор: АТВ
  • 30.03.2023. 19:22

Osmočlana porodica Njegoša i Tajane Badnjar dobili su krov nad glavom. Trošni i neuslovan stan na Popovom Mostu zamijenili su novim u Brodu na Drini. Pet kćerkica i nedavna prinova, sin Nikola, konačno su dočekali da osjete toplinu doma.

“Ovo je naša nova soba, mnogo nam je lijepo, drago nam je što smo je dobili, imamo mnogo više prostora za igru i učenje”, kaže Milica Badnjar.

TO Njegoš Badnjar 

“Živjeli smo na Tjentištu bez ikakvih uslova, djeca nisu imala ni za šta uslove, dok predsjednik Dodik nije za to čuo. Čim se za to saznalo, pokrenulo se da se kuća kupi i kao što vidite kuća se kupila. Još jednom moram da se zahvalim svim ljudima”, kaže Njegoš Badnjar.

Na useljenje je stigao i predsjednik Republike Srpske a stigli su i pokloni. Badnjari su od predsjednika dobili i ikonu Svetog Jovana, a kako to običaj nalaže, posebno je darivao bebu Nikolu.

“Lijepo je kad čovjek stekne nove prijatelje, a mislim da sam ja ovdje u porodici Badnjar stekao nove prijatelje, koje ću pratiti naravno njihov život, šestoto djece, mladi ljudi koji se bore da odškoluju djecu, da žive, a ja sam to učinio kao predsjednik Republike, koristeći neke mogućnosti još dok sa bio član Predsjedništva i kasnije, da obezbijedimo novac. Dobili su konačno i sina Nikolu, mladi su, možda bude još”, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Njegoš Badnjar zasposlen je u Nacionalnom parku “Sutjeska", a zajedno sa suprugom Tatjanom nastaviće da se bavi proizvodnjom mlijeka na njihovoj farmi krava na Popovom Mostu.

“Nastavićemo da pomažemo ovu porodicu, s obzirom da se radi o vrijednoj porodici, koja se bavi poljoprivredom. U tom dijelu će opština nastojati da pomogne u narednom periodu”, rekao je načelnik opštine Foča Milan Vukadinović.

Nova kuća Badnjarima obećana je prije nekoliko mjeseci.  Od danas osmočlana porodica Badnjar ima brigu manje.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.