Вишеград

Бесплатан вртић за дјецу из вишечланих породица

  • Извор: АТВ
  • 05.04.2024. 19:20

Општина Вишеград, подстичући пронаталитетну политику, омогућила је породицама са троје или више дјеце бесплатан боравак у вртићу.

Ово се односи на све породице, без обзира да ли сва дјеца иду у вртић или само једно од троје дјеце.

"У нашем вртићу, у обданишту 'Невен' заиста су сјајни услови и могу рећи повољне цијене у односу на све друге вртиће. Имам, хвала Богу, троје дјеце и донедавно је све троје ишло истовремено у  обданиште, а сада најстарија кћеркица је кренула у школу, осталих двоје и даље иду у обданиште. Заиста могу да кажем све похвале и на особље и на услове, а свакако и на одлуке Општине Вишеград о стимулисању наталитета", каже родитељ Дарко Андрић.

"Просјечна цијена у вртићу је 130 конвертибилних марака и за родитеље који имају троје или више дјеце, небитно је колико њих тренутно у вртићу, рефундација је 100% за сву дјецу", рекао је Милан Тасић, начелник Одјељења за локални развој и привреду друштвене дјелатности.

Ова општина сваке године издваја значајна финансијска средства за подстицај наталитета. У претходних пар година вртић "Невен“ је формирао и пету групу, омогућивши да овај вртић похађа 120 малишана.

"С обзором да си се почеле правити листе чекања, одлучили смо да из Општине помогнемо нашем вртићу и ево, на задовољство родитеља и дјеце које свакодневно бораве у вртићу, имамо формирану и пету групу. Дешава се да имамо још дјеце на чекању, тако да има потребе за шестом, али немамо адекватан објекат који би задовољио и пружио прилику да се формира и та шеста група", истиче начелник Вишеграда Младен Ђуревић.

Општина Вишеград апеловала је за помоћ институцијама Републике Српске, да се у наредном периоду планира прављење новог, већег објекта који би могао похађати још већи број малишана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина