Oglasio se Novitović

Bijeljina bez šefa Civilne zaštite pred moguće nepogode

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2023. 13:24

Grad Bijeljina dočekuje nadolazeće nepogode bez šefa Civilne zaštite kojeg već skoro godinu dana nije imenovao gradonačelnik.

U operativnom centru novinare za informacije upućuju na profesionalce u gradskoj službi koji kažu da nisu nadležni da daju izjave, a informacija važnih za bezbjednost grada sa više od 100.000 stanovnika nema ni na internet stranici Gradske uprave, gdje se kao šef službe i dalje vodi odavno penzionisani Drago Ristić.

"Bez obzira na situaciju u bilo kojoj lokalnoj zajednici, sistem funkcioniše i bez načelnika. Javna preduzeća, gradonačelnik i građani imaju dio svoje odgovornosti. Sve što je trebalo da se odradi, mi smo uradili u posljednja tri dana", kaže v.d. direktora RUCZ Milan Novitović.

"Gradonačelnik Bijeljine je danas održao sastanak sa Štabom za vanredne situacije. Sva odgovornost je na njemu kao komandantu Štaba. Ako provedemo sve mjere kako smo se dogovorili i kako je propisano zakonom, govorićemo o mnogo manjim štetama. Ali ćemo poslije ove situacije imati situaciju da analiziramo odgovornost načelnika i gradonačelnika, ali kada prođe ova situacija. Ako bude zahtjeva za krivičnom odgovornošću bilo kog načelnika i gradonačelnika koji nije postupao po Zakonu o zaštiti u vanrednim situacijama", rekao je Novitović.

Dugogodišnji prvi čovjek Civilne zaštite u Bijeljini Drago Ristić bio je dostupan novinarima 24 časa svakodnevno, a od njegovog penzionisanja grad nema rukovodioca ove važne službe i novinari i javnost uskraćeni su za inforamcije važne za bezbjednost građana i njihove imovine.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se od sutra do 20. januara očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.