Odjeljenje za poljoprivredu

Bijeljina izdvojila 1,2 miliona KM za štetu od suše, očekuju pomoć resornog ministarstva

  • Извор: Агенције
  • 10.02.2023. 17:17

Iz Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina danas je saopšteno da je za saniranje štete prouzrokovane sušom u Semberiji izdvojeno 1.230.000 KM iz gradskog budžeta, te pitaju da li poljoprivredni proizvođači mogu očekivati obećanu pomoć za saniranje ove štete iz resorno ministarstva Srpske.

U saopštenju se navodi da je jedan od zaključaka Skupštine Grada Bijeljina bio da se zahtijeva pomoć od Vlade Republike Srpske za poljoprivredne proizvođače koji su zbog suše pretrpjeli štetu.

"Tadašnji član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda najavio je još 6. avgusta prošle godine pomoć zbog šteta koje je prouzrokovala suša. Od tog obećanja prošlo je više od pola godine. Najavljivana komisija nikad nije formirana, ali je formiran `tim` koji nije dao nikakav izvještaj ili procjenu", navodi se u pisanoj izjavi Sretena Vučkovića iz Odjeljenja za poljoprivredu grada Bijeljina.

Iz gradskog resornog odjeljenja pitaju da li je riječ samo o predizbornim obećanjima ili se poljoprivredni proizvođači u Semberiji ipak mogu nadati nekoj vrsti pomoći, barem približnoj onoj koju je dao Grad.