Heroji

Bijeljina: Mladi policajci pokazali hrabrost

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2023. 20:13

Za mlade policajce Darka Spasojevića i Slobodana Đurđića jučerašnji dan počeo je sasvim obično. Do kraja smjene već su bili heroji jer su uspjeli da spasu ženu koja je pokušala da izvrši samoubistvo.

Uz pomoć osobe koja je prijavila slučaj, brze reakcije Hitne pomoći i njihove brzine  sačuvan je jedan život. To je njihova  i dužnost svakog policajca,  kažu.

 “Juče sam sa kolegom Đurđićem, mojim pratiocem radio po prijavi građana gdje smo u ulici Kosovke djevojke išli na intervenciju standardno, međutim došlo je do nekih , hajmo reći neočekivanih događaja. Sam poziv policijskog službenika u meni izaziva neku veću stvar od samog ponosa, same hrabrosti i bilo čega drugog. Juče je to naše bilo profesionalna dužnost i trudili smo se da to obavimo u skladu sa zakonom”, rekao je Darko Spasojević, policijski službenik PU Bijeljina 1.

Spašavanje života imao je na umu i policajac Armin Hamidović. Kao pripadnik Gorske službe spašavanja uputio se u Tursku. Prizori i scene koje neće zaboraviti nikada, ali i momenat kada su locirali žive ženu i bebe te pomogli spašavanje, daju motivaciju da je ono što rade plemenito.

“Tog istog dana sam osjetio potrebu neku ljudsku, humanu da ukažem pomoć koliko je god u mojoj mogućnosti tom unesrećenom narodu. To su neke slike koje će ostati zapamćene čitav život. Tu imate i djecu i bebe, majke, trudnice. Mi smo uspjeli pronaći ženu sa dvije bebe ispod ruševine, odnosno naši psi su uspjeli da je pronađu”, rekao je Armin Hamidović.

Mladi policajci primjer su svim pripadnicima MUPa Republike Srpske, kaže načelnik PU Bijeljina.

“Ovom prilikom da svim ostalima, njihovim mladim kolegama,  zaposlenima u MUP Srpske pošaljemo jednu pozitivnu poruku, primjer kako evo koji su tek počeli svoju profesionalnu karijeru mogu na pozitivan način da skrenu pažnju na sebe”, izjavio je Stjepan Terzić, načelnik  PU Bijeljina.

Ovo su samo neke od pozitivnih priča koje jasno pokazuju građanima da su uz pripadnike MUP-a Republike Srpske uvijek sigurni, kažu u policiji.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија