Ljubiša Petrović

Bijeljinski gradonačelnik traži raspuštanje Skupštine

  • Извор: АТВ
  • 22.05.2023. 19:32

Bijeljinski gradonačelnik nastavlja po svome. Brojne zahtjeve predlaže Skupštini grada, pa se ne pojavi na sjednici. Na posljednjoj sjednici, skupštinska većina je neke od tih tačaka skinula sa dnevnog reda, dok je prioritetne rješavala.

Ljubiši Petroviću se to nije dopalo, te ja na društvenim mrežama gdje je jedino uvijek prisutan i redovan, najavio raspuštanje Skupštine. Ili on ili oni jasan je Petrović.

"Kucnuo je čas za raspuštanje Skupštine. O radu gradonačelnika narod se izjasnio, poslao je jasnu poruku Koaliciji, vrijeme je da se narod izjasni i o gospodi iz koalicije. Ili oni ili ja , jer jasno je da ovako više ne može", rekao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Stara je to priča Petrovića, kaže predsjednik Skupštine grada. Za raspuštanje Skupštine potrebno je više od same objave na Fejsbuk profilu. O tome odluku donosi NSRS. Kakva god odluka bila, ako do toga dođe, ona će se poštovati. 

"Ne može je on lično raspustiti, on može uputiti neku vrstu zahtjeva ka Vladi Republike Srpske, Vlada upućuje Narodnoj skupštini koja će o tome raspravljati na sjednici Narodne skupštine gdje će i Petrović ako dođe do toga biti jedan od izvjestilaca po toj tački i naravno Narodna skupština je ona koja donasi konačan sud o tome. Što se tiče toga, Skupština grada će naravno nastaviti da radi u mandatu sve dok je u sazivu", rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Saopštenja i Fejsbuk najave su jedino što zapravo Petrović radi. Više bi trebalo da se posveti konkretnim rješenjima, a da nerad ne maskira bombastičnim najavama, kažu u skupštinskoj većini. 

"U suštini bi trebao da se bavi nekim doprinosom, nekim javnim pitanjima, sportom, kulturom, na to sam kivan, uništavaju se dva najveća kluba košarkaški i fudbalski i to je slikai u ostalim društvenim sferama", rekao je Mladen Petrović, odbornik RSS-a u Skupštini grada Bijeljina.

Skupština grada i u narednom periodu radi u korist građana Semberije. I to će nastaviti sve dok je u mandatu u ovom sazivu, kaže Đurđević.


  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник