Čapljina

Čovjek bacio vreću s psićima u Neretvu, dječak skočio u rijeku da ih spasi

  • 26.08.2023. 11:02

Na Facebook stranici "Šapice Čapljina" prije nekoliko dana objavljen je video uz koji se pojašnjava da im se javio uznemiren dječak koji je gledao kako čovjek s mosta baca vrećicu s psićima u ledenu Neretvu.

Dječak je ne razmišljajući skočio u vodu i spasio psiće. Nažalost, nije ih uspio spasiti sve. Kako se dalje navodi u tekstu, spasio je tri od pet, dva nije uspio da izvuče iz hladne rijeke.

Riječ je o štencima starim tri dana. Muškarca koji je izvršio ovaj gnusan čin su prepoznali i prijavili policiji. Policijski službenik je izašao na teren i napravio zapisnik.

“Nakon toga dobivamo obavještenje da je počinilac priznao monstruozni čin pod izgovorom da je mama beba uginula, a on nije znao što će s njima. Takođe, okolnosti smrti mame kujice prepuštamo veterinarskoj inspekciji, jer nakon policije slučaj je dodijeljen njima. O bilo kakvim novim informacijama i saznanjima ćemo vas obavijestiti, jer ovo nećemo tako olako pustiti. U današnje vrijeme smo svjedoci velike količine nasilja, te monstruoznih pokušaja ubistava (od njih nažalost neki ne ostaju samo na pokušaju). Bilo da je u pitanju čovjek ili životinja, uvijek nastradaju slabi i nezaštićeni. Ovaj post, kao i mnogi prije ovoga pokušavaju probuditi ljudsku savijest. Nažalost ne vidimo promjene, nego svakim danom imamo sve više intervencija. Ljudi, probudite se iz zimskog sna jer je to vaš komšija, vaš brat/sestra, vaša okolina, a u narodu se kaže da okolina čini čovjeka”, navode iz “Šapice Čapljina”.

Video možete pogledati OVDJE.

Podsjećamo, mučenje i ubijanje životinja u BiH je krivično djelo. Regulisano je članom 318. Krivičnog zakona FBiH, članom 433. Krivičnog zakona Republike Srpske i članom 312. Krivičnog zakona Brčko Distrikta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: