Bivši direktor "Komusa"

Danijela Kapor se oglasila nakon podnošenja ostavke

  • Извор: АТВ
  • 12.07.2023. 10:41

Direktor bilećkog komunalnog preduzeća "Komus" Danijela Kapor podnijela je juče ostavku.

Povodom svega, danas se oglasila saopštenjem za javnost.

"Javnost je već odavno upoznata sa problemima Komusa. Dok se susjedne opštine bave razvojem preduzeća i unapređenjem procesa rada, mi se nažalost bavimo njegovim opstankom. Komus već duže vrijeme ne raspolaže adekvatnom opremom za obavljanje djelatnosti, kao ni dovoljnim brojem radnika na održavanju gradske čistoće. Isprovocirani čestim kašnjenjem plata i otežanim uslovima rada bilo ih je nemoguće zadržati na postojećim poslovima", istakla je Danijela Kapor te dodala:

"Moram da kažem da sam potrošila ogromno vrijeme i energiju vodeći iscrpne razgovore sa većinskim vlasnikom o značaju ovog preduzeća. Moj rad se pretvorio u prosjačenje, moljakanje, improvizovanje, i pronalaženje trenutnih rješenja. Podrška i zainteresovanost od strane većinskog vlasnika pojavila se sa velikim zakašnjenjem", navodi ona.

Direktor

Direktor "Komusa" iz Bileće podnijela ostavku

"Negativni komentari i ogorčenost građana na upravu Komusa je donekle opravdana, iako znam da među njima ima onih koji prepoznaju pravu pozadinu ovih dešavanja. Za one koji ne znaju ili ne žele da znaju, hoću da kažem da prihod od usluga koje vršimo nikada nije bio dovoljan za nesmetano funkcionisanje preduzeća. Bez redovnog priliva sredstava od strane većinskog vlasnika nikada nije bilo moguće isplatiti plate radnicima. Takođe, smatram da se viškom zaposlenih i preraspodjelom radnih mjesta trebalo krenuti mnogo ranije, ali ne od Komusa, jer stanje u kome se trenutno nalazi nije posljedica samo moje odgovornosti", zaključuje Danijela Kapor.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм