Мјесто српских жртава

Дјеца са ратним заставама у Гостовићу славила "дан ослобођења"

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2023. 08:32

За протјеране и убијене Србе са простора Гостовића код Завидовића служена је литургија, а након тога и парастос у Цркви Свете Петке Параскеве у Модричи. Исти дан су у Гостовићу дјеца славила "дан ослобођења" са заставама под којима су Срби протјеривани и убијани.

Обиљежавање годишњице "ослобођења Гостовића" одржано је уз заставе Р БиХ и велику заставу Армије БиХ уз које су пјевала дјеца.

Као што истичу и у коментарима гдје хвале овакво обиљежавање, ова омладина су будућност БиХ. Није ни први, а вјероватно ни посљедњи пут да млађе генерације учествују у којекаквим маршовима са ратним заставама, маскирним униформама уз повике Алаху Екбар.

"Окупљање дјеце у униформама уз ратне повике није друштвено прихватљиво“

Истицање ратних застава уз узнемирујуће повике све је учесталије у БиХ. Санкција за оваква окупљања и истицања поменутих застава нема у ФБиХ, док се у Српској санкционишу одговорни.

Тако вјероватно ни у овом случају, неће се доказати ко је дјеци подијелио ратне заставе и ко је окачио заставу Армије БиХ. Од свега ће остати само још једна провокација из ФБиХ.

На Гостовићу је живјело 1.100 домаћинстава и 3.263 становника.

У нападу 4. децембра 1992. године у Гостовићу и српским мјестима у Жепчу није остао ниједан Србин. Управо у Гостовићу је био и злогласни логор муџахедина за чије злочине нико није одговарао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: