Технички школски центар Зворник

Донацијом предсједника Српске купљен симулатор вожње

  • Извор: АТВ
  • 26.12.2023. 10:34

Симулатор вожње за практичну обуку ученика вриједан 41.000 КМ, који је набављен захваљујући донацији Кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика, стигао је у Технички школски центар Зворник.

Предсједник Српске је овом школском центру донацију у износу од 50.000 КМ одобрио прије неколико мјесеци а сада је, након спроведених процедура јавне набавке у јулу, симулатор вожње испоручен Техничком школском центру.

Како су навели из Техничког школског центра Зворник, овом наабавком су постали један од неколико школа у Српској и БиХ које својим ученицима саобраћајне струке могу обезбиједити квалитетну практичну обуку вожње у свим категоријама и свим временским и теренским условима.

Будући да је симулатор коштао 41.000 КМ, а од предсједника је дозначено 50.000 КМ, одлучено је да се остатак средстава уложи у опремање учионица мултимедијалном опремом.

Како је рекао директор Техничког школског центра Зворник Горан Грујић овим је испуњен један од стратешких циљева за период 2019-2024. године, а то је да свака учионица има пројектор или телевизор.

У саопштењу су подјестили и да је предсједник Републике Српске Милорад Додик обезбиједио и 70.000 КМ за реконструкцију ограде и школског дворишта.

"Радови на постављању ограде и сређивању дворишта су у току. Јавност ће бити благовремено обавјештена“, навео је Грујић.

Из Техничког школског центра Зворник још једном су захвалили предсједнику Републике Српске Милораду Додику и члановима његовог кабинета што су омогућили квалитетне услове за образовање у овој установи.

Пратите нас и путем Вибера